Zie programma voor:

Weekend Day
zaterdag
7 oktober

10:00 – 17:00 uur 

Technologie

7 oktober

Ervaar de kracht van 3D-scanning en reverse engineering.

3D Makers Zone

Wat zeggen termen als parametrisch, realtime, generative en artificial intelligence jou? Niet zo veel wellicht, maar ben je hier wel benieuwd naar? Check dan de demonstraties bij More Than Layers en stap virtueel in de innovatieve wereld van productontwerp.

More Than Layers

Bij MAAK wordt honing gemaakt op een slimme manier. Bij Falco Bloemendal kun je dit zien en beleven. Leer hoe hij alles meet en weet van deze insecten, door de BEEP base, een automatisch bijen meetsysteem onder in de kast. Kom langs en kom alles te weten over de bijen en hun honing.

Falco Bloemendal

Ontdek de innovatieve toekomst van recycling en duurzaamheid bij de Recyclewagen! Hoe Lever je gemakkelijk en dichtbij huis kleine elektrische apparaten, metalen, kunststoffen en meer in voor een duurzamere toekomst!

Spaarnelanden
Locatie: Parkeerterrein

Ruimte voor groen, spelen of nieuwbouw? Wat wil jij in jouw straat als vijf parkeerplekken niet langer nodig zijn? 

 

Dutch Automated Mobility
Locatie: 3D Makers Zone

3D-printing

7 oktober

Kom naar Multi 3D-Print voor 3D-printers en 3D-scanners voor toepassingen in de educatie, bedrijven, maakindustrie en andere geïnteresseerden. Er zijn doorlopend demonstraties van 3D-printers en toepassingen.

Multi 3D-print

Levensgroot printen met een robotarm tot minuscuul printen op de millimeter, ervaar de mogelijkheden van vandaag!

3D Makers Zone

Neolithic is een creatief 3D-printing lab dat gespecialiseerd is in industrieel 3D-printen van stenen objecten met duurzame mortels, steenpoeders en klei.

Neolithic

Op zaterdag 7 oktober vindt na 7 jaar inspanning en innovatie de doop van de eerste D3Aak plaats. Wat maakt deze sloep bijzonder? Een D3Aak is niet zomaar een boot, het is een 3D geprinte sloep van gerecycled plastic. Met een D3Aak vaar je IN het plastic en niet DOOR het plastic. Zo maken we met z’n allen de wereld nog een stukje mooier. De romp van onze D3Aak is gemaakt van afval uit jouw vuilnisbak. Het interieur van kunststof dakplaten van treinen. Of petflessen, dat kan ook. Als het maar afval is, liefst plastics. Dit alles resulteert in een duurzame en unieke sloep. De Groene D3Aak is een sloep. Maar het is meer dan dat, het is vooral een middel om de plastic soep op te ruimen.
Tijdens de doop krijg je de gelegenheid om de Groene D3Aak van dichtbij te bewonderen en te voelen, want geloof ons dat is de moeite waard. Onze sloep is duurzaam en dat zal onze doop ook zijn. Kom om 13:30 uur bij ons langs en proost met ons op een groene toekomst!

Locatie: nabij Blok F om 13:30

Altijd al Black Panther in het groot willen zien? Dat kan! Deze actieheld is levensgroot geprint en te bewonderen tijdens deze open dag. Daarnaast laat 3D Orbit alle mogelijkheden van 3D-printen zien.

3D Orbit

Innovatie

7 oktober

REAT is een interactieve expositie over de waarde van voedsel. Tijdens de expositie ervaar je het belang van voedsel en hoe je er op een waardevolle manier mee om kunt gaan. Met het gebruik van al je zintuigen voel, ruik, hoor, en proef je de échte waarde van voedsel. Maar dat niet alleen, je ontdekt ook hoe je anders kunt zien, en hoe jouw kijk op voedsel het systeem op een duurzame manier kan veranderen.

Met : Evy de Gier
Locatie Maak Arena

Wol-expert Natalie geeft wol een nieuwe functie. Verwerkt tot korrel verrijkt het de bodem. Ontdek wat jij met ORO kan en maak kennis met de techniek, het verhaal en de toepassingen.

Oro Wolkorrel

DeBesparingskit.nl biedt een breed scala aan innovatieve producten en praktische tips waarmee je thuis en op kantoor energie kunt besparen. Of je nu op zoek bent naar slimme thermostaten, ledverlichting, isolatiematerialen of andere duurzame oplossingen, wij hebben het in huis. Ons zorgvuldig samengestelde assortiment is ontworpen om je te ondersteunen bij het verminderen van energieverbruik en het maximaliseren van efficiëntie: smart living. Ook voor advies ben je bij ons aan het juiste adres!

De Besparingskit
Locatie:K-0.2

Haarlem Food Future streeft naar meer stadslandbouw en eetbaar groen, het vergemakkelijken van duurzame en gezonde voedselkeuzes, het voorkomen van voedselverspilling en het upcyclen van voedsel reststromen in Haarlem.

Wat is de toekomst van voedsel in Haarlem? Tijdens C the Future presenteren wij u de huidige status van het voedselsysteem in Haarlem, testen wij de kennis over voedsel, bieden wij handvatten tegen voedselverspilling en MAAKen we met elkaar een visualisatie van de Haarlemse voedsel-toekomst.

Haarlem Food Future 
Locatie:  MAAK Arena

Skills

7 oktober

Tijdens deze interactieve workshop nemen we noodzakelijke veranderingen en kansrijke innovaties onder de loep op een boeiende en dynamische manier.

BouwLab R&Do
Locatie: 3D Makers Zone

De Haarlemse DJ & Producer School biedt meer dan alleen technische ondersteuning bij het draaien en produceren. Het ‘Young’ Talent DJ’s platform biedt (jonge) talenten die opgeleid worden meteen de mogelijkheid om het DJ vak in de praktijk toe te passen en de performance skills die hiervoor nodig zijn te ervaren en te leren.”
www.haarlemsedjschool.nl


Workshop van 30 minuten om 14:00 en om 15:00 uur.

Locatie: achterterrein 

Wil je aan de slag met digitalisering en het verhogen van de arbeidsproductiviteit in jouw bedrijf? In korte nanomodules zetten we jouw bedrijf op de juiste spoor naar de toekomst.

Smart Makers Academy
Locatie: 1

Maak industrie

7 oktober

Hoe creëer je nieuwe producten van je reststromen? Ontdek wat er kan als je slim gebruik maakt van computergestuurd ontwerpen en creatieve makers.

Veldtwerk
Locatie: 9

Woodwerk helpt jong talent om te leren, te ontplooien en te ontwikkelen in de houtbranche. Daarnaast maakt Woodwerk producten voor consumenten en bedrijven waar jonge makers bij betrokken worden. Maak kennis met een bedrijf dat uitverkochte workshops heeft en een volgeboekte werkplaats.

Woodwerk
Locatie: 6

Ervaar hoe snel een ontwerp kan worden omgetoverd tot een tastbaar onderdeel of product. De techniek maakt efficiënt materiaalgebruik mogelijk en wat niet meer kan worden gebruikt wordt zoveel mogelijk gerecycled.

Snijmeesters
Locatie: 13

Ontdek hoe prijswinnend bedrijf Bedaffair op ambachtelijke wijze circulaire natuurlijke matrassen, bedden, boxsprings en beddengoed. Ontdek hoe onze ambachtelijke beddenmaker enkel en alleen gebruik gemaakt van ecologische natuurlijke materialen, zoals biologische hennepwol, biologische wol, paardenhaar en biologisch katoen. Voel, beleef en ervaar natuurlijke matrassen met een levensduur van 40 jaar. Wist je dat natuurlijke matrassen repareerbaar zijn? Ontdek het zelf en ‘duik’ in de wereld van circulaire natuurlijke bedden met onze ambachtelijke meester beddenmaker. Kom je kennis testen over de natuur en haar verrassend bijzondere grondstoffen!’

Bedaffair- Arend Vaders

 

Locatie: 27

Als shaper van surfboards werkt Yannis aan het toepassen van duurzame materialen voor het maken en repareren van boards. De surfboardbranche liet in de laatste 50 jaar weinig vooruitgang zien. We zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven voor epoxy ’s en polyester en willen gerecyclede foam gebruiken in het shapen van surfboards.

Yannis Boardrepairs
Locatie: F-0.11

Van levensechte bewegende monsters en sciencefictionwapens tot prothese make-ups en bestuurbare installaties. Hier maken ze practical special effects voor film, televisie, theater etc. Ontdek een breed arsenaal aan technieken en fabricatie mogelijkheden; 3D-tekenen/ scannen/ printen/ boetseren/ mallen maken/ gietingen/ decoratie/ metaalbewerking en elektronica. 

RFX Propmaking en Studio Mensink
Tijd: doorlopend 

Locatie: F-0.9&F-0.10 

Werkdag draagt bij aan de begeleiding van kandidaten met (multi) problematiek om aan slag aan de slag te gaan binnen de 3D-branche en laagdrempelig in aanraking te komen met nieuwe technieken. Zij begeleiden bij het vinden en behouden van betaald werk door middel van jobcoaching. Hun visie is dat elk mens uniek is en kan leren en werken. Daarom creëren zij unieke kansen, zodat medewerkers zich zowel persoonlijk als op werkgebied kunnen ontwikkelen. Zij noemen dit Waardevol werk. 

Werkdag BV 
Tijd: Doorlopend  

Locatie: Unit C-0.2 en B-1.2 

Bouw

7 oktober

Alles over innovatie en duurzaamheid voor de bouw, kom je te weten in het Living Lab.

Bouwlab R&Do

Circulair

7 oktober

Kleurrijk plaatmateriaal ontwikkeld van verschillende hergebruikte kunststof soorten.

Circlefied

Wil je er goed uitzien? Iets bijzonders voor een feestje of toe aan een andere maat? Er is kleding in overvloed. Het is dus niet nodig om steeds wat nieuws te kopen! Tijdens de Sustainble Fashion week kun je op veel plekken in de stad duurzaam shoppen. Ook bij ons. Neem kleding mee die jij niet meer draagt en hang het hier. En neem iets van het rek wat precies je ding is, ook als je niets te ruilen hebt.
Paskamer en spiegel aanwezig!

Locatie: 23
Met Snuffelmug en Haarlemmers

 

Beleef de toekomst van het circulaire maatpak bij Resui. Laat je opmeten en ons algoritme vindt jouw perfect passende pak in de enorme collectie pre-owned pakken. Twijfel je over je stijl? Ons speciaal ontwikkelde chatbot adviseert je. De bot kan zoeken in onze database en voor jou een circulair pak vinden. Om de pre-owned pakken mooi op de site te tonen gebruiken we AI gegenereerde afbeeldingen. Nieuwsgierig hoe dit allemaal werkt. Bezoek ons! Meteen in de actie, vul je onze site nu in www.resui.nl 
 
Resui
Locatie: 29
 
Slechts een klein deel van al het gebruikte plastic wordt gerecycled. Dat kan anders. Wil je weten hoe? Wij laten je in één ruimte het hele recyclingproces zien. Van inzameling tot product. Kijk mee hoe van gebruikt plastic weer nieuwe producten worden gemaakt.

TZO / MeltUp

Tijdens deze workshop krijg je de kans om te werken met verschillende Shibori-technieken, een oude Japanse verftechniek. Shibori stelt je in staat om prachtige patronen te creëren op kleding en stoffen door middel van technieken zoals vouwen, binden, klemmen en naaien. De schoonheid van Shibori ligt in het vermogen om ingewikkelde handmatige patronen te creëren door bepaalde delen van de stof niet te verven. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of een beginner, je zult versteld staan van de prachtige patronen die je kunt bereiken.

Rouaatelier
Tijd: 10.30 tot 12.00. Duur 1,5 uur. Deelnemers: 12 deelnemers .
Meld je aan door een mail te sturen naar rouaatelier@gmail.com

Locatie: 23

Ben je gepassioneerd over duurzaamheid in je creatieve reis? Op 7 oktober organiseren we een Workshop met Eco-Vriendelijke Pigmenten. In deze workshop duiken we in de wereld van tekenaars en stoffen ontwerpen, allemaal terwijl we de magie van de natuur omarmen met eco-vriendelijke pigmenten.
Rouaatelier

Tijd: 14.00 tot 16.00. Duur 2 uur
Deelnemers: 12 deelnemers

Meld je aan door een mail te sturen naar rouaatelier@gmail.com
Locatie: 23

Designer Helina Guleria ontwerpt en maakt kleurrijke interieur items met oog voor duurzaamheid en het behouden van culturele ambacht. Er wordt een duurzame aanpak gevolgd bij het upcyclen van meubelstukken en het werken met gerecyclede & deadstock-stoffen binnen de textielcategorieën. Zo maakt ze binnenkussens die zijn gemaakt van geupcycelde lakens en binnenvulling. In de afwerking van de producten wordt samengewerkt met Nederlandse en Indiase naaiateliers die gelijke kansen op werk bieden aan vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast haar productlijn geeft ze ook upcycle workshops aan kinderen waar onder andere sneakers worden gepimpt. Ze leren werken met tweedehands materialen en een eigen stijl ontwerpen.

Helina Guleria
Locatie:  28